Iata un sport care poate fi practicat in parc, pe un teren amenajat, in sala de educatie fizica, in apa sau pe plaja, fiind „in voga” mai ales in perioada primavara-vara.

Daca micutul tau se decide sa practice acest sport doar la nivelul de hobby, nu are nevoie decat de curajul de a se misca, a sari si de a lovi mingea peste fileu.

Voleiul este genul de sport care necesita viteza de reactie, concentrare, fiind situat pe locul doi in lume, ca popularitate, primul loc fiind ocupat de fotbal. Miscarea in natura il va ajuta pe copilul tau sa se mentina in forma, iar competitia ii va dezvolta spontaneitatea, creativitatea si indemanarea.

Acum, ca este vara, o partida de volei pe plaja este mai mult decat potrivita pentru prichindelul tau. Cu putin „chef de joaca”, o partida de volei ii poate starni dorinta de miscare.

Pericolele accidentarii scad dramatic cand vorbim despre volei pe plaja, iar daca se intampla sa se dezechilibreze, o cazatura pe nisip este putin probabil sa-l raneasca.

Voleiul ii va solicita spiritul de echipa si unde mai pui ca nu are nevoie de un echipament costisitor? Voleiul pe plaja nu ii cere un echipament anume (costumul de baie fiind suficient). Va mai avea nevoie de o minge buna si de o echipa de „doritori”, in care te poti inscrie si tu, nu-i asa?

Daca prichindelul tau vrea sa faca performanta, acest sport poate fi practicat incepand cu varsta de 7-8 ani, atunci cand are deja putina forta. Ca si baschetul, voleiul este un sport cu extensie pe alungire si il ajuta pe copilul tau sa creasca. Antrenamentele pot fi de doua ori pe saptamana, iar frecventa se poate mari, in functie de cat doreste sa investeasca in aceasta activitate.

Dezavantaje? Daca este practicat intensiv, poate crea probleme la nivelul degetelor, spatelui si genunchilor.

Fiind un joc sportiv de echipa, voleiul are si calitatea de a lega relatii interpersonale, de a armoniza corpul, imbunatateste agilitatea si coordonarea mana-ochi.