Pentru prima dată după aproape patru decenii, Botoşaniul va găzdui un turneu internaţional de lupte greco-romane.

Competiţia aflată la ediţia inaugurală şi dotată cu trofeul Cupa CS Botoşani se doreşte a fi una de tradiţie, urmând a se desfăşura în fiecare an de acum înainte.

La eveniment vor fi prezenţi sportivi din Ucraina, Republica Moldova şi România, numărul total al participanţilor fiind estimat la 200.

Cu toate că încă de la ediţia inaugurală întrecerea care prin amploarea sa va face o propagandă bună acestui sport, dar şi o imagine bună judeţului nostru, evenimentul a fost ignorat total de autorităţile locale. În ciuda numeroaselor demersuri făcute de conducerea CS Botoşani, reprezentanţii Primăriei nu au alocat nicio sumă de bani pentru desfăşurarea acestui eveniment. În schimb au făcut-o cei de la Asociaţia Partida Romilor “Pro-Europa”, dar şi iubitorii sportului din judeţ în frunte cu finanţatorii FC Botoşani şi FCM Dorohoi, dar şi firmele conduse de Mihai Vrăjitoru şi Gheorghe Ciubotaru, care au avut şi contracte de sponsorizare cu halterofilele CS Botoşani.

Potrivit conducerii CS Botoşani, întrecerea care va avea loc în perioada 17-19 aprilie în sala de sport a Colegiului Tehnic “Gheorghe Asachi” din municipiu, îşi propune promovarea acestei disciplinei sportive, verificarea potenţialului tehnico-tactic al luptătorilor participanţi dar şi promovarea spiritului de fairplay şi consolidarea relaţiilor de colaborare cu cluburile din ţară şi străinătate.

 

Sursa foto + text: monitorulbt.ro