Canotorii Clubului Sportiv (CS) Botoşani, pregătiţi de soţii Iulia şi George Bulie, au cucerit patru medalii dintre care două de aur, una de argint şi una de bronz în cadrul Campionatului Naţional de canotaj-ergometru, eveniment care a avut loc în premieră la Botoşani fiind găzduit de Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă”.

Pe cea mai înaltă treaptă a podiumului întrecerii au urcat echipajul masculin de juniori I format din Mugurel Semciuc, Bogdan Bulie, Ovidiu Cazacu şi Ciprian Huc şi echipajul feminin de junioare II alcătuit din Alexandra Ungureanu, Damaris Lebădă,Tabita Maftei şi Amalia Bucu.

Aproape de a le egala performanţa a fost dublul feminin de junioare III alcătuit din Iulia Bălăucă şi Adelina Vezeteu care după doar o lună de canotaj au reuşit să obţină argintul la această ediţie a CN de ergometru, anunţându-se a fi de mare perspectivă.

Palmaresul CS Botoşani la această ediţie a CN de canotaj- ergometru, a fost întregit de medalia de bronz obţinută în proba de simplu feminin de Alina Beleţchi.

„Tot ce pot să vă spun este că sunt fericită. Sunt foarte mulţumită de felul în care s-au comportat elevii mei astăzi. Ne-am propus ca obiectiv la această competiţie câştigarea a patru medalii şi iată că am reuşit să îndeplinim acest obiectiv pe care ni l-am impus”, a declarat Iulia Bulie.

La ediţia din acest an a CN de canotaj-ergometru au participat un număr de 318 sportivi, 227 dintre aceştia cu vârsta până în 23 de ani, legitimaţi la 21 de cluburi din ţară, întrecându-se la juniori şi tineret şi 91 de canotori de la 14 cluburi care s-au întrecut la seniori.

La finalul competiţiei a fost organizată o competiţie de old-boys dar şi un concurs popular destinat amatorilor din sală.

Evenimentul de la Botoşani a fost organizat de CS Botoşani în colaborare cu: Ministerul Tineretului şi Sportului, Federaţia Română de Canotaj, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, dar şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Botoşani şi al Primăriei Botoşani.

 

Sursa foto + text: monitorulbt.ro