Sportivii legitimaţi la Clubul Sportiv Real Taekwondo Botoşani şi la Brilliant Taekwondo Sporting Club şi-au arătat încă o dată valoarea la cea de a XVI-a ediţie a Cupei României la Taekwondo WTF de la Miercurea Ciuc, întrecere care a reunit 500 de sportivi de la 32 de cluburi de profil din ţară.

Real Taekwondo a participat la acest eveniment cu un lot format din 45 de sportivi, aceştia cucerind 32 de medalii dintre care şapte de aur, 14 de argint, 11 de bronz dar şi cinci trofee.

„Fiind cea mai importantă competiţie naţională din acest an, am demonstrat că suntem unul dintre cele mai puternice cluburi din ţară. Felicit sportivii pentru rezultatele obţinute. Totodată, trebuie reliefat faptul că sunt şanse ca la alcătuirea lotului naţional în vederea participării la Campionatul European Under 21 ani, ce se va desfăşura la Bucureşti, la sfârşitul lunii noiembrie, clubul Real Taekwondo să fie reprezentat de cel puţin doi sportivi, iar pentru Campionatul Balcanic din luna decembrie organizat în Serbia, clubul nostru să fie reprezentat de cel puţin cinci sportivi”, a declarat Nicu Pasniciuc, instructorul şi preşedintele Real Taekwondo.

Clubul botoşănean s-a clasat pe locul doi în clasamentul general, pe locul doi la categoria juniori, pe primul loc la turneul republican la kyorugi (n.r. – luptă) clasa B şi tot primul loc la speed kick (n.r. – turneu lovituri viteză). Claudia Leahu a obţinut trofeul pentru cea mai bună sportivă la categoria juniori.

O comportare bună au avut-o şi sportivii de la Brilliant, club care a participat cu un lot format din 17 juniori îndrumaţi de instructorul Denis Paul Matei. Aceştia au cucerit 17 medalii, din care şapte de aur, şase de argint şi patru de bronz, Brilliant clasându-se pe locul patru în clasamentul general. Sportivii botoşăneni au mai adăugat în visteria clubului un loc doi la clasamentul general la categoria copii, la clasa A (n.r. – avansaţi). „Doresc să îmi felicit sportivii pentru aceste rezultate deosebite. În continuare ne pregătim intens pentru Campionatul Balcanic unde sperăm să participăm cu un lot de trei-şase sportivi”, a declarat Denis-Paul Matei.

 

Medaliaţii Real Taekwondo

– medalii de aur: Andy Radiş (2), Claudia Leahu, David Chiaburu, Marian Filip, Horia Harabulă, Marian Maftei;

 medalii de argint: Iustina Iacob (2), Cosmina Ichim, Marius Vamanu, Serena Ivanov, Darius Şocarici, Mihai Cojocariu, Codrin Harabulă, Denis Toma, Mihai Ţăruş, Mihaela Ţăruş, David Bîrsan, Andrei Turca, Ramona Doloca;

 medalii de bronz: Bianca Marin (2), Gabriel Chiaburu, Adina Grădinaru, Paul Aparaschivei, Alexandru Lazăr, Andreea Andronache, Iulia Dărângă, Cristian Doloca, Alexandru Doloca, Florin Şveică.

 

Medaliaţii Brilliant

 medalii de aur: Andreea Corduneanu (2), Rareş Burlacu, Irina Ignat, Alberto Ganfiuc, George Hobjilă, Diana Matei;v

 medalii de argint: Armand Botezatu (2), Denisa Bojincă, Francesca Grefu, Cristian Senciuc, Denis Matei;

 medalii de bronz: Ştefan Vornicu, Mario Tofan, Alberto Ganfiuc, Remus Burcă;