Primul turneu internaţional de lupte greco-romane găzduit de Botoşani, Cupa CS, a debutat ieri, când cei 200 de sportivi prezenţi la întrecere au trecut de proba cântarului. Competiţia, care este găzduită de Sala Colegiului Tehnic “Gheorghe Asachi”, va începe la ora 9:00, întrecerea urmând a se încheia seara târziu cu festivitatea de premiere la fiecare categorie în parte.

“Este cu adevărat un eveniment grandios, un adevărat festival al luptelor greco-romane la Botoşani. Dorim ca acest eveniment să devină unul de tradiţie şi să vorbim de el mulţi ani de acum înainte. Aşteptările noastre sunt mari de la sportivii pe care îi pregătim. Dorim să facem o imagine bună Botoşaniului şi luptelor din Botoşani prin felul în care ne vom comporta la această întrecere. Sportivi noştri sunt valoroşi şi vă asigur că vor da totul pe saltea pentru a ne face cinste tuturor”, a declarat Ioan Asaftei, şeful catedrei de lupte greco-romane a CS Botoşani.

La întrecerea de la Botoşani sunt prezenţi sportivi de la cele mai importante cluburi din Botoşani, Bucureşti, Satu Mare, Timişoara, Bacău, Rădăuţi, Suceava, Piatra Neamţ, şi Bistriţa, dar şi sportivii de la cluburi din Republica Moldova din localităţile Hânceşti, Ialoveni, Cahul, Căuşeni, Chişinău, Soroca şi Floreşti, din Găgăuzia de la Ceadâr Lunga şi Comrat, din Transnistria de la Bender şi Tiraspol şi din Ucraina de la Lvov.

Este pentru prima dată după aproape patru decenii, când Botoşaniul va găzdui un turneu internaţional de lupte greco-romane, dar Cupa CS Botoşani se doreşte a deveni una de tradiţie, urmând a se desfăşura în fiecare an de acum înainte.

 

Sursa foto + text: monitorulbt.ro