Ion Asaftei, şeful catedrei de lupte greco-romane a Clubului Sportiv (CS) Botoşani, s-a declarat mulţumit de cele două medalii cucerite în cadrul turneului final al Campionatului Naţional individual de cadeţi care a avut loc recent, la Satu Mare.

La această întrecere majoră, Manuel Stoica, sportiv pregătit de Marcel Grigore, şi-a arătat încă o dată valoare cucerind medalia de aur în limitele categoriei 42 de kilograme, întrecerea fiind ultimul examen pentru sportivul botoşănean înaintea Campionatului European, la care el va participa luna viitoare în Suedia.

„Performanţa lui Manuel nu este întâmplătoare, el fiind unul dintre cei mai valoroşi sportivi ai secţiei de lupte a clubului. Manuel va participa la Campionatul European care va avea loc în Suedia luna viitoare. Atât noi cât şi conducerea Federaţiei Române de Lupte aşteptăm un rezultat pe măsura valorii şi a muncii pe care a depus-o cu Marcel Grigore”, a declarat Ion Asaftei.

Elevul acestuia, Constantin Ghiţescu a fost foarte aproape de a egala performanţa lui Manuel Stoica. dar a fost nevoit în cele din urmă să se mulţumească cu medalia de argint în limitele categoriei 76 de kilograme.

„În general suntem mulţumiţi de rezultatele obţinute la acest turneu final”, a adăugat Asaftei.

La această competiţie, sportivii legitimaţi la secţia de lupte greco-romane a Liceului cu Program Sportiv (LPS) Botoşani pregătiţi de tandemul Victor Baciu-Dan Iacob au cucerit patru medalii de bronz prin Adrian Ştefănescu (categoria 46 de kilograme), Iulian Chiţa (categoria 63 de kilograme), Antonio Burlacu (categoria 76 de kilograme) şi Cătălin Bunu (categoria 85 de kilograme).

Sursa foto + text: monitorulbt.ro