Trei medalii de aur și una de argint au adus pugilistele Clubului Sportiv Botoșani de la Campionatului Naţional de box feminin desfășurat recent la Mangalia.

Județul Botoșani a fost reprezentat de două cluburi. Fetele de la CS Botoşani, pregătite de Larisa Roşu, au cucerit trei medalii dintre care două de aur şi una de argint.

Pe cea mai înaltă treaptă a podiumului a întrecerii de tineret au urcat sportivele Cristina Aciobăniţei şi Georgiana Căliman, cele două impunându-se la categoriile la care au boxat, 48 de kilograme, respectiv 69 de kilograme. Ecaterina Danileţ a primit medalia de argint, pierzând în finală la categoria 57 de kilograme în faţa sportivei din Tulcea, Georgiana Matache.

O performanţă deosebită a obţinut-o şi Andreea Amariei, sportivă legitimată la Asociaţia Club Sportiv Felix-Box Botoşani. Eleva lui Felix Alexoaie s-a impus la junioare în limitele categoriei 60 de kilograme.

Este o performanţă lăudabilă având în vedere ca această sportivă practică boxul de mai puţin de un an. Andreea este la a doua performanţă în acest an după o bine meritată medalie de argint la Cupa României.

 

Sursa foto + text: vivafmbotosani.ro