Prima ediţie a turneului internaţional de lupte greco-romane Cupa CS Botoşani va debuta astăzi. La ora 18:00, la Sala de badminton a CS Botoşani, va avea loc cântarul oficial, pe care toţi cei aproximativ 200 de participanţi vor fi nevoiţi să-l treacă.

Concursul propriu-zis va debuta mâine de la ora 9:00, urmând a se încheia seara târziu la ora 20:00, când vor avea loc finalele pentru locurile I-II şi III-IV la toate categoriile competiţiei, sportivii clasaţi pe primele trei locuri urmând a fi premiaţi cu medalii, diplome şi cupe.

La întrecere, şi-au anunţat prezenţa cele mai importante cluburi din Botoşani, Bucureşti, Satu Mare, Timişoara, Bacău, Rădăuţi, Suceava, Piatra Neamţ, şi Bistriţa, dar şi sportivii de la cluburi din Republica Moldova din localităţile Hânceşti, Ialoveni, Cahul, Căuşeni, Chişinău, Soroca şi Floreşti, din Găgăuzia de la Ceadâr Lunga şi Comrat, din Transnistria de la Bender şi Tiraspol şi din Ucraina de la Lvov.

Este pentru prima dată după aproape patru decenii, când Botoşaniul va găzdui un turneu internaţional de lupte greco-romane, dar Cupa CS Botoşani se doreşte a deveni una de tradiţie, urmând a se desfăşura în fiecare an de acum înainte.