Halterofila Andreea Aanei, sportivă care s-a consacrat la CS Botoşani dar care în prezent este legitimată la Olimpia Bucureşti a obţinut două medalii de bronz, la stilul smuls şi la total, la categoria +75 kg la Campionatele Europene de haltere pentru seniori de la Tbilisi.

La total, Andreea Aanei a intrat în posesia bronzului, cu o performanţă de 261 de kilograme, departe de învingătoare, rusoaica Tatiana Kaşirina care a reuşit 322 de kilograme, argintul revenindu-i ucrainencei Anastasia Lîsenko cu 280 de kilograme.

Botoşăneanca a obţinut bronzul şi la smuls, cu 120 de kilograme, aurul fiind câştigat tot de Tatiana Kaşirina cu 142 de kilograme, aceasta fiind urmată de Anastasia Lîsenko cu 126 de kilograme. La aruncat, Aanei a pierdut medalia de bronz la greutate, reuşind aceeaşi performanţă ca şi armeanca Hripsime Hurşudian, 141 de kilograme. Pe primele două locuri s-au clasat la aruncat Tatiana Kaşirina cu 180 de kilograme şi Anastasia Lîsenko cu 154 de kilograme.

De la Campionatele Europene de la Tbilisi delegaţia României s-a întors cu un bilanţ de trei medalii de argint şi cinci de bronz. În afară de botoşăneanca Andreea Aanei, au mai obţinut medalii Monica Csengeri (n.r. – bronz la categoria 48 de kilograme, la stilul aruncat) Florin Ionuţ Croitoru (n.r. – o medalie de argint, la stilul aruncat, şi una de bronz, la total, în limitele categoriei 62 de kilograme), plus cele două de argint la aruncat şi la total şi una de bronz la smuls obţinute de Irina Lepşa, la categoria 58 de kilograme.

 

Sursa text: monitorulbt.ro / foto: botosaneni.ro